Funkis & Formalin

FARMASIBYGNINGEN PÅ BLINDERN

FARGERIK SJARMBOMBE​​

Med sitt spesielle blikk for detaljer tar fotograf Kristin Rosmo oss med innunder huden på miljøet i funkisbygningen på Blindern. I tillegg til arkitekturen, interiøret og fargene har hun også rettet kameraet mot små, sære spor og merker etter menneskene som har hatt dette som sin arbeids­- og studieplass.

Historiene finnes i sporene etter menneskene som har hatt tilhold i bygningen gjennom 90 år. Hva kan disse avtrykkene fortelle oss om sammen­hengen mellom en bygning, et fag og menneskene som har kommet og gått?  Fotografens hjertevarme skråblikk fører oss rett inn i sjela til en helt spesiell bygning.

BESTILL FUNKIS & FORMALIN

Funkis & formalin er en kunstbok og en fin gave til alle som er opptatt av visuell historiefortelling, fotografi, arkitektur, samspillet mellom arkitektur og menneske, historie, forskning, utdanning generelt og realfag spesielt.  

Pris: 450,-

OM FOTOBOKEN

Funkis & Formalin er en fargerik og hjertevarm hyllest til Farmasibygningen, som ble reist som den første av Universitetet i Oslos bygninger på Blindern i 1931–1932.

 

SKRÅBLIKK PÅ ARKITEKTUR OG SÆRE SPOR

Med sitt spesielle blikk for detaljer tar fotograf Kristin Rosmo oss med innunder huden på miljøet i den historiske funkisbygningen. I tillegg til arkitekturen, interiøret og fargene har hun også rettet kameraet mot små, sære spor og merker etter menneskene som har hatt dette som sin arbeids-og studieplass. Gjennom fotoprosjektet har hun undersøkt hva disse sporene kan fortelle om sammenhengen mellom en bygning, et fag og menneskene som har kommet og gått. Bildene ligger i krysningspunktet mellom kunst-og dokumentarsjangeren.

 

MØT FOLKENE

I tillegg til fotografier av arkitekturen, interiøret, fargene og spor av bruk inneholder fotoboken også flere ansatte og studenter som har sitt daglige tilhold i Farmasibygningen, og får vite litt om deres forhold til bygningen.

 

ESSAY 

Kunsthistoriker Bjørn Vidar Johansen fra Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV) ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo har skrevet et essay om bygningens historie og arkitektur.

 

OM FOTOGRAFEN

Kristin Rosmo (f. 1966) er opprinnelig utdannet farmasøyt, men etablerte seg i 2012 som frilansjournalist innen farmasi, helse og livsstil. I kjølvannet av dette begynte hun å fotografere. I tillegg til journalistiske fotografier, jobber hun med langsiktige fotoprosjekter hvor hun utforsker samspillet mellom arkitektur, funksjon og menneske.

Kontakt

Lurer du på noe? Ønsker du mer informasjon eller kanskje et foredrag om Funkis & formalin? Bruk skjemaet under og ta kontakt.

Kristin Rosmo

Mobil: 913 89 827

© 2022 ALL RIGHTS RESERVED.
Design & Developement by
Kairos Workshops & Bekk Digital